REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvě usmažené žampóny obalené v klasickém trojobalu.


Ingredience:
500 gžampiónů
120 gstrouhanky
120 gtuku na smažení
120 ghladké mouky
100 mlmléka nebo vody
3 ksvajec
sůl

Postup:

1. Očištěné, omyté žampióny necháme odkapat, větší kusy překrojíme na půlky
2. Pak je obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem nebo vodou se špetkou soli a ve strouhance
3. Žampióny usmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy
4. Ihned podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, tatarku a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy