REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené řízky z bedel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klobouky bedel obalené v klasickém trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
16 ksmladých bedel
olej nebo sádlo na smažení
sůl
Na obalení:
200 gstrouhanky
100 ghladké mouky
12 ksvajec
12 lžicperlivé vody nebo mléko
1/2 lžičkymletého kmínu
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, odřízneme nohy, klobouky oloupeme, uzavřené hlavičky rozdělíme na čtvrtiny, aby sa daly dobře obalovat a smažit, ploché můžeme připravit i celé
2. Do jedné misky prosejeme hladkou mouku a promícháme s mletým kmínem, v další prošleháme vejce s perlivou vodou nebo mlékem a do třetí misky prosejeme strouhanku z bílého pečiva
3. Houby po obou stranách osolíme, lehce obalíme v mouce s kmínem, protáhneme vajíčkem a nakonec obalíme ve strouhance (přebytečnou strouhanku oklepeme)
4. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji postupně osmažíme všechny hloubové řízky z obou stran dozlatova, poklademe na savý papír nebo ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy