Klobouky bedel obalené v klasickém trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
16 ks | mladých bedel |
olej nebo sádlo na smažení | |
sůl | |
Na obalení: | |
200 g | strouhanky |
100 g | hladké mouky |
12 ks | vajec |
12 lžic | perlivé vody nebo mléko |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
sůl |
Postup:
1. Houby očistíme, odřízneme nohy, klobouky oloupeme, uzavřené hlavičky rozdělíme na čtvrtiny, aby sa daly dobře obalovat a smažit, ploché můžeme připravit i celé
2. Do jedné misky prosejeme hladkou mouku a promícháme s mletým kmínem, v další prošleháme vejce s perlivou vodou nebo mlékem a do třetí misky prosejeme strouhanku z bílého pečiva
3. Houby po obou stranách osolíme, lehce obalíme v mouce s kmínem, protáhneme vajíčkem a nakonec obalíme ve strouhance (přebytečnou strouhanku oklepeme)
4. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji postupně osmažíme všechny hloubové řízky z obou stran dozlatova, poklademe na savý papír nebo ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.