Vynikající recept, když nasbíráme málo hub. Jde o podušené houby nastavené opečenými brambory spojené míchanými vejci a okořeněné výrazně česnekem.
Ingredience:
300 g | čerstvých hub |
300 g | vařených brambor |
6 ks | stroužků česneku |
3 ks | vejce |
1 ks | větší cibule |
máslo | |
sádlo | |
pepř | |
sůl | |
pažitka na ozdobu |
Postup:
- Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Když česnek začne vonět, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, dusíme 15 minut.
- Na sádle opečeme na kousky nakrájené vařené brambory do zlatova. Brambory přidáme k podušeným houbám.
- Na másle uděláme klasická míchaná vejce, osolíme, opepříme.
- Vejce promícháme s houbami a brambory.
- Na talíři židovskou smaženici posypeme nasekanou petrželkou.
Text i foto: D. Marounek