Z podušených májovek, mouky, strouhanky, jarní cibulky, sněhu z bílků a žloutků vypracovaná hmota, z té vytvarované karbanátky, obalené v mouce a usmažené v horkém sádle dozlatova.
Ingredience:
500 g | májovek |
1 svazek | jarní cibulky |
3 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na sádle osmahneme nakrájenou jarní cibulku i s nasekanou natí. Přidáme namleté májovky na masovém strojku okořeníme solí, pepřem, kmínem a podusíme do měkka.
- Žloutky rozmícháme s hladkou moukou a přidáme sníh z bílků. Směs vmícháme do podušených hub, je-li příliš řídká, přidáme strouhanku. Vše promícháme a utvoříme placičky, které obalíme v hladké mouce.
- Smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Poznámka:Více o májovkách najdete v našem atlase hub zde: Čirůvka májovka