Klasický recept na smažené houby
Ingredience:
bedly (klobouky) | |
strouhanka | |
vejce | |
hladká mouka | |
paprikové koření | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Jednotlivé houby očistíme, zbavíme noh 2. Houby posypeme paprikovým kořením (grilovacím)
3. Připravíme si trojobal (mouka, vejce, strouhanka) a jednotlivé klobouky postupně obalujeme v mouce, vejci(nezapomeneme osolit) a strouhance
4. Smažíme na oleji ve fritéze, nebo na pánvičce a to z obou stran dozlatova.
Podáváme například s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Poznámka:Můžeme použít i hospodský způsob obalování (v těstíčku), kdy hladkou mouku s trochou vody, vajíčka a špetkou soli rozmícháme metličkou a do této směsi klobouky namočíme, pak ve strouhance doobalíme a můžeme smažit.