REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená hlíva ochucená česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli v osolené vodě povařené klobouky hlívy ústřičné, okapané, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 ghlívy ústřičné
1 palicečesneku
hladká mouka
strouhanka
vejce
pepř
sůl
osolená voda na povaření hlívy

Postup:

1. Plátky hlívy povaříme v mírně osolené vodě tak 3-5 minut, pak vodu slijeme a necháme okapat
2. Česnek utřeme na jemno a nožem vetřeme mezi lupeny hlívy
3. Klobouky klasicky obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a nakonec ve strouhance
4. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými brambory maštěnými máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy