REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená hadovka obalená v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hadovka smrdutá je v mládí jedlá pokud je ve stadiu vejce a ještě nezapáchá. Vejce zbavená bílé okrovky a slizké vrstvy jsou jedlá a nakrájená na tenké plátky, obalovaná v klasickém trojobalu, nebo v různých těstíčkách, mají zajímavou chuť, připomínající mořské ryby. K jiné úpravě jako sušení nebo do směsí se vejce hadovky nehodí.


Ingredience:
500 gvejce hadovky smrduté
0,5 dlpiva
2 ksvejce
červená paprika
solamyl (škrobová moučka)
hladká mouka
zázvor
pepř
sůl
sádlo nebo olej na osmažení

Postup:

1. Vejce hadovky podélně od špičky dolů nařízneme na 4-5 místech, odřízneme vrchol vejce a směrem dolů sloupneme bílou okrovku i se slizovitou vrstvou, zůstane nám pouze zelený a bílý střed
2. Opláchneme vodou, zbavíme případně zbytků slizu a nožem nakrájíme na 5 mm silné plátky
3. Vejce rozšleháme s pivem, přidáme hladkou mouku, trošku solamylu, červenou papriku, zázvor, pepř a vypracujeme hladké těstíčko
4. Plátky hadovky namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném sádle, nebo oleji
5. Osmažené plátky hadovky posypeme nasekanou petrželkou a osolíme
6. Podáváme teplé s chlebem nebo pečivem.

Doporučení:

Více o hadovce najdete v našem atlase hub: Hadovka smrdutá.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy