REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Schované žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žampionové kuličky obalené ve strouhance jako hlavní chod, nebo studené pohoštění k vínu či pivu se studenou omáčkou.


Ingredience:
500 gnahrubu nastrouhaných čerstvých žampionů
6 lžicstrouhanky
3 lžícehladké mouky
2 lžícemedvědího česneku (sušeného)
2 lžícegranulovaného česneku
1 - 2 lžičkykoření Adžika (nemusí být)
1 lžičkadrceného kmínu
1/2 lžičkypepře
150 mlmléka
3 ksvejce
strouhanka na obalení
olej na smažení
sůl podle chuti

Postup:

1. Všechny suroviny spojíme v míse, až vznikne hutnější hmota, osolíme a necháme 10 minut odležet v lednici
2. Pak navlhčenýma rukama tvořme koule o průměru asi 6 cm
3. Obalíme je ve strouhance a smažíme ve středně ohřátém oleji, který sahá do dvou třetin žampionových koulí
4. Po usmažení pokládáme na papírovou utěrku nebo ubrousek
5. Podáváme s bramborovu kaší, brambory, pečivem.

Doporučení:

Do směsi můžeme přidat šunku, šunkový salám, slaninku, tvrdý sýr i nasekanou petrželku nebo kousek pórku. Místo žampionů vyzkoušejte hříbky nebo jiné houby. Pokud nemáme chuť na smažené, vymažeme formu na biskupský chlebíček, vysypeme ji strouhankou a houbovou směs pečeme v troubě. V polovině pečení můžeme vrchní část poypat třemi lžícemi strouhanky lehce pokapat máslem, případně místo strouhanky ke konci posypat sýrem.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy