REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vatovec (pýchavka) v pikantním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vatovec obrovský, rovněž česky pýchavka obrovská, patří k houbách, pro které je typická úprava obalení v trojobalu jako řízek. Chutná je i v různých pikantních těstíčkách a ochucených směsí strouhanky, zde je jedna z variant, kterou můžeme použít i na úpravu bedel, masáků a dalších druhů hub, z kterých lze připravit řízky.


Ingredience:
1000 gvatovce (velikost kopacího míče)
200 gstrouhanky
50 gstrouhaného tvrdého sýru
0,5 clsvětlého piva
2 lžícezakysané smetany
1 lžícenasekaných bylinek (petrželka, pažitka)
1 lžičkagrilovacího koření
2 ksvejce
hladká mouka
sádlo nebo olej

Postup:
  1. Pýchavku nakrájíme na 1 cm plátky, které přepůlíme a po obvodu sloupneme tuhou okrovku (slupku)
  2. Strouhanku promícháme se strouhaným sýrem, nasekanými bylinkami, grilovacím kořením
  3. Vejce rozšleháme s pivem a zakysanou smetanou
  4. Plátky hub obalíme v hladké mouce, namočíme do směsi z vajec piva a smetany, obalíme v ochucené strouhance
  5. Obalené plátky vatovce smažíme na sádle dozlatova z obou stran.
Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou, oblíbeným salátem. Tip jak na vatovce zde: Jak hledat pýchavku (vatovec obrovský)

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy