Nudličky z věpřové kýty orestované na pánvi na oleji, podušené spolu s houbami, paprikou a pórkem doměkka. Směs na závěr ochucená omáčkou Teriyaky a utřeným česnekem.
Ingredience:
500 g | vepřové kýty |
300 g | hříbků (smrkový, hnědý, dubový) |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | pórku |
2 lžíce | omáčky Teriyaky |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky
2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, osolíme, opepříme, za občasného míchání restujeme 10 minut
3. Přidáme plátky hub, proužky papriky, kolečka pórku, mírně podlijeme vodou, pod pokličkou dusíme 10 minut
4. Směs na závěr ochutíme omáčkou Teriyaky, utřeným česnekem, případně dosolíme, opepříme.
Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky.