REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony v mletých koulích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované malé hlavičky žampionů obalené v kořeněné masové směsi, koule nakonec opečené na pánvi dozlatova.


Ingredience:
10 ksmalých žampionů
2 ksstroužky česneku
500 gmíchaného mletého masa
1 lžícesušené majoránky
1 lžícesladké papriky
1 lžičkamletého pepře
pár snítek čerstvého tymiánu
olej
sůl

Postup:

1. Malé žampiony neloupeme, pouze je očistíme od případných nečistot, nožičky seřízneme těsně u kloboučku, osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty, poté je vyjmeme a necháme zchladnout
2. Mleté maso osolíme, přidáme koření, prolisovaný česnek a důkladně rukama propracujeme, utvoříme 10 placiček, na každou položíme žampion, maso kolem něj uzavřeme a v dlaních důkladně přimáčkneme, aby nám koule při pečení nepraskly, dáme na půl hodiny uležet do lednice
3. Kuličky opečeme na oleji, na téže pánvi jako žampiony, ze všech stran na mírnějším zdroji tepla.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy