REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z hub, s houbami


Dušené houby s vínovou omáčkou

Orestované plátky hub s rajčaty a vínem.

Dušené houby zapečené

Uvařené houby, zapečené v troubě.

Dušené lišky se sýrem

Na drobno nakrájené lišky, podušené ve vlastní šťávě spolu se slaninou a cibulí, servírované posypané strouhaným sýrem.

Dušené smrže

Na másle dušené houby se smetanou.

Dušení klouzci

Klouzci podušení na cibulovém základě, zapití smetanou.

Gnocchi z ricotty a sýru Asiago s houbovou omáčkou

Tento recept je inspirovaný italskou kuchyní. Jde o domácí gnocchi servírované s houbovou omáčkou připravenou ze žampionů, hřibů, vlašských ořechů a dalších surovin.

Grilované houby

Grilované houby jsou skvělou přílohou nebo i hlavním chodem.

Grilované portobello s česnekem, oříšky

Grilované hlavičky žampiónů portobello, marinované, špikované česnekem, piniovými oříšky a parmazánem. Recept pochází od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Grilované syrovinky

Syrovinky patří k jedněm z nejchutnějším druhů hub připravených jen na tálku (opečené na sucho na litinové desce), omaštěné sádlem, osolené a okmínované, takhle si je už připravovali dříve naši předci. Grilování je modernější způsob a opět se jedná o kulinářský zážitek.

Grilované špízy s řeckým sýrem typu halloumi

Při grilování se vyhněte měkkým či taveným sýrům. Použijte je v jiných receptech a ke grilování zvolte spíše ty, které mají pevnější strukturu nebo kůrku na povrchu. Vděčnou klasikou je u nás zejména hermelín, proto v období léta mizí z regálů nevídanou rychlostí. Tentokrát ale zkuste něco originálnějšího. Vsaďte na ovčí nebo kozí sýr, slovenský oštěpek nebo řecký sýr typu halloumi.

Grilované žampióny na jehle

Hlavičky žampiónů spolu s anglickou slaninou střídavě napíchané na jehlách, potřené rozmíchaným olejem s česnekem, citrónovou šťávou, pepřem a solí, tepelně upravené na grilu.

Grilované žampiony se zeleninou

Skvělá příloha ke grilovaným masům nebo, takto upravené žampiony a zeleninu, lze podávat jako samostatný pokrm spolu s pečenými brambory.

Guláš z hlívy ústřičné

Rychlý houbový guláš z hlívy ústřičné, cibule, papriky, hovězího nebo vepřového vývaru, koření a dalších surovin, servírovaný nejlépe s čerstvým pečivem.

Guláš z křemenáčů

Křemenáč pro svoji tvrdou dužninu je ideální houba na guláš. Houbový guláš připravíme jen z mladých, tvrdých plodnic. U starších plodnic jsou klobouky změklé a třeně příliš tuhé.

Guláš z lišek a hovězího masa

Skvělý guláš z hovězího předního s houbami.

Guláš z májovek a sírovce

Zajímavý guláš ze dvou jarních druhů hub, která překvapí kombinací chutí obou druhů.

Guláš z modráků a holubinek

Modráky se lidově označují hřiby, kterým po omaku a na řezu tmavne dužnina, patří sem hojně sbíraný hřib kovář a koloděj. Oba druhy vyžadují delší tepelnou přípravu na guláš ideální, s mladými holubinkami, které mají také tvrdou dužniny, skvělá kombinace na houbový guláš.

Guláš z pýchavek

Pýchavky podušené na zeleninovém základě.

Guláš z ryzců

Klasicky podušené houby.

Guláš z václavek

Poušené houby na česneku a cibuli, dochucené mletou sladkou paprikou, kmínem a solí.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.