Skvělý guláš z hovězího předního s houbami.
Ingredience:
500 g | lišek (jiné tvrdé houby) |
500 g | předního hovězího masa |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | mleté papriky |
1 lžíce | hladké mouky |
0,7 l | vody |
3 ks | cibule |
1 ks | zeleninového masoxu |
petrželka na ozdobu | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso opereme, odstraníme blány a nakrájíme na kostky
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme v kastrolu na rozpáleném oleji
3. Přidáme papriku, nakrájené maso, přiklopíme a krátce podusíme
4. Pak je zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vlažnou vodou, přidáme kostku masoxu, osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu
5. Houby omyjeme, překrojíme na čtvrtky a přidáme k masu
6. Během vaření omáčku často mícháme, případně ještě přilijeme horkou vodu.
Vhodná příloha jsou těstoviny nebo houskové knedlíky.