REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z křemenáčů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křemenáč pro svoji tvrdou dužninu je ideální houba na guláš. Houbový guláš připravíme jen z mladých, tvrdých plodnic. U starších plodnic jsou klobouky změklé a třeně příliš tuhé.


Ingredience:
500 gmladých křemenáčů (březový, osikový)
0,7 lvývarů z kostí
1 lžícerajského protlaku
1 lžíceplnotučné hořčice
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 kscibule
1/2 kspórku
drcený kmín
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na větší kusy pokrájené křemenáče, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme mletým kmínem, majoránkou, vaříme 10 minut
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka pokrájený pórek, také hořčici, rajský protlak, vaříme dalších 5 minut
  3. Na závěr guláš ochutíme utřeným česnekem, pepřem, přisolíme.
Doporučení:

Podáváme třeba s houskovým knedlíkem, rýží, těstovinami nebo chlebem.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy