Zajímavý guláš ze dvou jarních druhů hub, která překvapí kombinací chutí obou druhů.
Ingredience:
300 g | májovek |
300 g | sírovce |
200 g | salámu Vysočina |
1 ks | cibule |
1-2 lžíce | sádla |
1 l | vývaru (nebo 1 l vody a 2 ks kostek masoxu) |
sladká smetana | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Sírovce nakrájíme na kostičky a povaříme do měkká ve vývaru z masoxu
2. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájený salám, sírovce a májovky, vše zalijeme vývarem, přidáme lžíci červené papriky a vaříme do měkka
3. Jakmile jsou houby měkké, rozmícháme smetanu z hladkou moukou a pokrm zahustíme
4. Guláš dochutíme pepřem a solí, podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Autor receptu: Dalibor Marounek