REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z modráků a holubinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Modráky se lidově označují hřiby, kterým po omaku a na řezu tmavne dužnina, patří sem hojně sbíraný hřib kovář a koloděj. Oba druhy vyžadují delší tepelnou přípravu na guláš ideální, s mladými holubinkami, které mají také tvrdou dužniny, skvělá kombinace na houbový guláš.


Ingredience:
300 gmladých holubinek (mandlová, namodralá atd.)
300 ghřibu kovář (koloděj)
150 guzeného bůčku
1 lhovězího vývaru (lze nahradit kuřecím, vepřovým)
2 lžícerajčatového protlaku
2 ksstroužku česneku
1 ksvětší cibule
sladká paprika
hladká mouka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájený uzený bůček, lehce osmahneme, poprášíme červenou paprikou
2. Přilijeme vývar, přidáme na větší kusy nakrájené houby, ochutíme solí, pepřem kmínem, pod pokličkou dusíme 30 minut
3. Hotový guláš zaprášíme lehce moukou, dochutíme rajským protlakem a utřeným česnekem
4. Podáváme s chlebem, pečivem nebo knedlíkem.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy