REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z pýchavek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pýchavky podušené na zeleninovém základě.


Ingredience:
400 gmladých páchavek
2 ksmenší zelené papriky
1 kscibule
4 lžícesádla
1-2 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
1 dlkysané smetany
vývar z kostí nebo voda
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme dorůžova drobně nakrájenou cibuli
2. Vmícháme sladkou mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky a společně vše podusíme
3. Přidáme sloupané nakrájené pýchavky, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka
4. Nakonec do guláše přidáme kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, krátce podusíme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme pečivo nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy