Na drobno nakrájené lišky, podušené ve vlastní šťávě spolu se slaninou a cibulí, servírované posypané strouhaným sýrem.
Ingredience:
300 g | lišek (hub) |
80 g | strouhaného tvrdého sýra |
60 g | slaniny |
150 ml | hovězího vývaru (může být i z kosty) |
1 ks | cibule |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme si očištěné lišky na drobné kousky, slaninu na malé kostičky, oloupanou cibuli na jemno
2. Na pánvičce si rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, kterou zpěníme a poté nakrájené lišky, dusíme ve vlastní šťávě, dokud nejsou lišky měkké
3. Když máme houby měkké, přilijeme hovězí vývar, ochutíme pepřem, solí, nasekanou petrželkou a prohřejeme
4. Hotové dušené lišky posypeme strouhaným sýrem a servírujeme s čerstvým pečivem.