grilované
Grilované houby
Grilované houby jsou skvělou přílohou nebo i hlavním chodem.
Grilované portobello s česnekem, oříšky
Grilované hlavičky žampiónů portobello, marinované, špikované česnekem, piniovými oříšky a parmazánem. Recept pochází od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Grilované syrovinky
Syrovinky patří k jedněm z nejchutnějším druhů hub připravených jen na tálku (opečené na sucho na litinové desce), omaštěné sádlem, osolené a okmínované, takhle si je už připravovali dříve naši předci. Grilování je modernější způsob a opět se jedná o kulinářský zážitek.
Grilované žampióny na jehle
Hlavičky žampiónů spolu s anglickou slaninou střídavě napíchané na jehlách, potřené rozmíchaným olejem s česnekem, citrónovou šťávou, pepřem a solí, tepelně upravené na grilu.
Houbové špízy
Špízy ze žampiónů, okurky, vepřového boku a malých rajčátek, grilované, potírané grilovací marinádou.
Houbové špízy II.
Čerstvé houby ugrilované na jehlách spolu s klobáskou, cibulí, červenou paprikou a cuketou, potírané pikantní marinádou.
Houby grilované v alobalu
Hlavičky hub naplněné směsí z vajíčka, nastrouhaného sýra a dalších ingrediencí, zaklopené dalšími hlavičkami, zatočené do plátků slaniny, zabalené do alobalu a grilované na venkovním roštu grilu.
Houby na roštu
Větší hlavičky hřibovitých nebo žampionových hlaviček doplněné kousky česneku, přelité rozpuštěným máslem, grilované na roštu grilu.
Hřiby na rožni po selsku
Na grilovací jehly střídavě napíchané plátky hřibů, cibule, papriky, slaniny a osminky rajčat, potřené ochuceným olejem, na grilu grilované.
Portobello burger
Klobouček velkého žampionu grilovaný na roštu grilu, servírovaný v opečené bulce potřené tatarskou omáčkou spolu s dalšími ingrediencemi.
Špízy s krevetami a houbami
Špízy z povařených hub, zeleniny, krevet a dalších ingrediencí, grilované potírané pikantní marinádou.
Špízy se syrovinkami
Vepřové plecko na špízu s houbami, anglickou slaninou, cibulí, cuketou a paprikou. Potřené kořenicí směsí a grilované do zlatova.
Žampionové špízy se zeleninou
Jednoduché špízy seskládané z půlek menších žampionů, kousků masitých barevných paprik a koleček cukety, marinované v bylinkové marinádě.
reklama