REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové špízy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé houby ugrilované na jehlách spolu s klobáskou, cibulí, červenou paprikou a cuketou, potírané pikantní marinádou.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
300 gtvrdších druhů holubinek (namodralá, mandlová, nazelenalá)
300 gmaďarské klobásky
2 ksčervené papriky
2 kscibule
1 ksmenší cukety
Na marinádu:
2 lžičkygrilovacího koření
1 lžičkafeferonkové pasty
1 lžičkapepřové hořčice
1 lžícekečupu
2 dcloleje
4 ksstroužky česneku

Postup:

1. Mladé kloboučky holubinek tvrdších druhů (namodralá, mandlová, nazelenalá …) zbavíme třeně a krátce povaříme v osolené vodě (houby se stanou kompaktní a nelámou se při napichování) 2. Propláchneme, necháme okapat a střídavě napichujeme na jehly, vždy klobouček holubinky, plátek cukety, klobásy, cibule a papriky
3. Připravené špízy grilujeme 30 minut, během grilování potíráme pikantní marinádou.

Příprava marinády:
Olej rozšleháme s feferonkovou pastou, kečupem a hořčicí, přidáme prolisované stroužky česneku a dochutíme chilli.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy