Hlavičky hub naplněné směsí z vajíčka, nastrouhaného sýra a dalších ingrediencí, zaklopené dalšími hlavičkami, zatočené do plátků slaniny, zabalené do alobalu a grilované na venkovním roštu grilu.
Ingredience:
10 ks | velkých klobouků z hub (žampiony, hřiby ...) |
10 ks | plátků anglické slaniny |
2 ks | stroužky česneku |
1-2 ks | vejce |
1 ks | masité červené papriky |
100 g | tvrdého sýra |
mletý černý pepř | |
olej nebo máslo | |
sůl |
Postup:
1. Vejce rozšleháme a mírně osolíme
2. K vejcím přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek a na kousky nasekanou červenou papriku, polovinu na proužky nakrájené slaniny, směs promícháme a případně ještě okořeníme pepřem
3. Očištěné, pod tekoucí vodou opláchnuté a důkladně osušené hlavičky hub naplníme připravenou směsí (polovinu množství), druhou polovinou klobouků naplněné houby přiklopíme, zatočíme do slaniny, zabalíme do alobalu, nezapomeneme je zakápnout olejem nebo k houbám přibalíme kousek másla
4. Balíčky s houbami vložíme na dobře rozpálený rošt grilu a grilujeme 20-25 minut.
K houbám můžeme přidat i kousek cibule, pórku, brambory …
Poznámka:Více o grilování hub najdete zde: Grilujeme houby.