REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy se syrovinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plecko na špízu s houbami, anglickou slaninou, cibulí, cuketou a paprikou. Potřené kořenicí směsí a grilované do zlatova.


Ingredience:
250 gkloboučků ryzce syrovinky
250 gvepřového plecka
250 ganglické slaniny
3 kscibule
1 ksvětší červené papriky
1 ksvětší cukety
1 ksčervená sladká paprika
tymián
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plecko, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli, cuketu na kolečka, papriku na čtverečky
2. Střídavě napichujeme na kovové jehly nebo špejle kloboučky syrovinek, cibuli, plecko, papriku, slaninu i cuketu
3. Olej rozmícháme se sladkou paprikou, tymiánem, pepřem a solí
4. Špízy potřeme směsí a grilujeme ze všech stran do zlatova 15-20 minut
5. Podáváme s vařenými brambory, nebo chlebem a zeleninovým salátem.

Doporučení:

Ryzec syrovinka je z mála hub, která se dá konzumovat syrová, skvělá je opečená na sucho na tálku jen s kmínem solí, pečená na sádle. Vynikající je grilovaná i uzená.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy