REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z hub, s houbami


Holubinky na přírodní způsob

Holubinka namodralá, mandlová či nazelenalá patří k nejchutnějším holubinkám. Skvělé jsou například jejich opečené klobouky na přírodní způsob.

Houbofleky

Nudle promíchané s orestovanými a podušenými houbami.

Houbofleky II.

Těstoviny zapečené s houbami a strouhaným parmazánem.

Houbová mačanka

Podušené houby zalité smetanou.

Houbová mísa

Na slanině a cibuli orestované houby, zalité ušlehanou šlehačkou.

Houbová musaka

Vrstvy hub, koleček cibule a chlebových drobtů, zapečené v troubě.

Houbová nádivka

Jedna z variant pečených nádivek, tentokrát ze sušených hub.

Houbová omáčka z kotlíku

Omáčka z hub, koleček párků a dalších ingrediencí, připravená na venkovním kotlíku na ohni, servírovaná jako hlavní chod spolu s pečivem.

Houbová omeleta

Omeleta připravená ze sněhu z bílků, vajíček, podušených hub a dalších ingrediencí.

Houbová smaženice

Houbová smaženice je nejčastěji připravovaný pokrm z hub.

Houbová smaženice II.

Na orestované cibulce podušené houby, zahuštěné vajíčky, případně doplněné o kostičky měkkého salámu.

Houbová směs na špagety

Mleté maso podušené s cuketou a houbami doměkka, servírované s těstovinami.

Houbová směs na topinky

Podušená pikantní houbová směs servírovaná na topinkách.

Houbová směs na topinky s mletým masem

Jestli houby patří mezi vaše oblíbené pochutiny, tuhle směs na topinky nebo toasty si určitě zamilujete. Mažeme na topinky, třeba opečené na sucho, potřené česnekem, domácím sádlem a ozdobíme petrželkou.

Houbová směs na topinky, toasty, těstoviny

Pikantní ostrá směs s houbami a klobásou, kterou se hodí na topinky, či na sucho opečený toastový chléb. Také se osvědčila, s přidáním několika lžic kečupu, na těstoviny.

Houbová směs z holubinek

Mladé holubinky (masáci) jsou na různé směsi jako stvořené. Při tepelné úpravě totiž pěkně drží konzistenci, nerozvaří se a chuťově patří některé druhy holubinek k nejchutnějším houbám vůbec.

Houbové bochánky

Starý recept z Jičínska na úpravu hřibovitých hub, který je velmi podobný oblíbeným houbovým karbanátkům.

Houbové bramboráčky

Z podušených hub, syrových brambor, mouky, vejce a dalších surovin připravená směs, ta usmažená v lívanečníku ve formě bramboráčků.

Houbové bramboráčky s vločkami

Směs připravená s podušené zeleniny, sušených, máčených hub, vajíček a ovesné kaše, smažené ve tvaru placek.

Houbové Cordon Bleu

Jedná se o bedly plněné šunkou a sýrem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova. K této lahůdce potřebujeme otevřené bedly, průměr klobouku kolem 12-15 cm je ideální, větší přepůlíme na polovinu.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.