Pikantní ostrá směs s houbami a klobásou, kterou se hodí na topinky, či na sucho opečený toastový chléb. Také se osvědčila, s přidáním několika lžic kečupu, na těstoviny.
Ingredience:
500 g | hub (nejlépe směs) |
250 g | klobásy (maďarská, dunajská atd.) |
4 ks | rajčata (předem spařená, oloupaná) |
1 ks | červená paprika |
1 ks | zelená paprika |
1 ks | cibule |
zelená petrželka | |
omáčka teriyaki | |
worchestr | |
tabasco | |
kmín | |
křen | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínuje, krátce orestujeme.
- Přidáme nakrájenou klobásu na kostičky, stejně tak rajčata, proužky papriky, dusíme do měkka.
- Hotovou směs podle chuti ochutíme omáčkou teriyaki, worchestrem a tabaskem.
- Směs navršíme na topinky potřené česnekem, posypeme nastrouhaným křenem, ozdobíme petrželkou, nebo směs doplníme o kečup a podáváme s těstovinami.
Text i foto: D. Marounek