REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová směs z holubinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé holubinky (masáci) jsou na různé směsi jako stvořené. Při tepelné úpravě totiž pěkně drží konzistenci, nerozvaří se a chuťově patří některé druhy holubinek k nejchutnějším houbám vůbec.


Ingredience:
300 gmladých holubinek (mandlová, namodralá, nazelenalá, kolčaví, bukovka atd.)
50 gkukuřice (zmražené)
0,3 lvývaru z kostí
1 ksčervená masitá paprika
1 kszelená masitá paprika
1 kscibule
4 lžícerajského protlaku
červená mletá paprika
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Holubinky očistíme, přepůlíme, nebo rozčtvrtíme
  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme houby, nakrájenou papriku, kukuřici, zalijeme vývarem, dusíme do měkka
  3. Směs ochutíme protlakem, okořeníme pepřem, červenou paprikou, osolíme.
Doporučení:

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy