REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová smaženice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová smaženice je nejčastěji připravovaný pokrm z hub.


Ingredience:
400-500 gčerstvých hub
5-6 ksvajec
2 kscibule
3 lžícemásla
2 lžícekmínu
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Cibuli oloupeme a na jemno ji nakrájíme
2. Houby očistíme, propláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky
3. Na rozpuštěném másle necháme cibuli zesklovatět
4. Přidáme houby, zamícháme je, dochutíme kmínem, osolíme, v případě potřeby je mírně podlijeme vodou
5. Houby dusíme doměkka
6. Vajíčka rozšleháme se solí a před koncem dušení je vmícháme do podušených hub, směs mícháme tak dlouho, dokud vajíčka nezhoustnou
7. Houbovou smaženici ihned servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.

Poznámka:

Nepřehlédněte článek o variacích na smaženici v naší škole vaření: 5 x variace na houbovou smaženici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy