Houbová smaženice je nejčastěji připravovaný pokrm z hub.
Ingredience:
400-500 g | čerstvých hub |
5-6 ks | vajec |
2 ks | cibule |
3 lžíce | másla |
2 lžíce | kmínu |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Cibuli oloupeme a na jemno ji nakrájíme
2. Houby očistíme, propláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky
3. Na rozpuštěném másle necháme cibuli zesklovatět
4. Přidáme houby, zamícháme je, dochutíme kmínem, osolíme, v případě potřeby je mírně podlijeme vodou
5. Houby dusíme doměkka
6. Vajíčka rozšleháme se solí a před koncem dušení je vmícháme do podušených hub, směs mícháme tak dlouho, dokud vajíčka nezhoustnou
7. Houbovou smaženici ihned servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.
Nepřehlédněte článek o variacích na smaženici v naší škole vaření: 5 x variace na houbovou smaženici.