Omáčka z hub, koleček párků a dalších ingrediencí, připravená na venkovním kotlíku na ohni, servírovaná jako hlavní chod spolu s pečivem.
Ingredience:
3-4 ks | větší hříbky nebo křemenáče |
2 ks | nožky telecích párků |
1 ks | menší cibule |
0,5 l | sladké smetany nebo 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka |
2 dcl | pitné vody |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | tuku |
citronová šťáva | |
sůl |
Postup:
1. V kotlíku rozehřejeme tuk a na něj vložíme drobně nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky pokrájené houby, přikryjeme pokličkou a vše dusíme nejméně 10 minut
2. Houby v kotlíku zaprášíme hladkou moukou, zamícháme, orestujeme a zředíme 2 dcl vody
3. Přidáme na kolečka nakrájené telecí párky, osolenou smetanu a ještě 10 minut vše vaříme
4. Hotovou omáčku nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Tento pokrm podáváme nejlépe s plátky čerstvé bílé veky.