Na orestované cibulce podušené houby, zahuštěné vajíčky, případně doplněné o kostičky měkkého salámu.
Ingredience:
Pro 2 osoby: | |
500 g | čerstvých hub |
2 lžíce | másla |
4-6 ks | vajec |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Houby dobře očistíme a pokrájíme na čtvrtiny nebo na plátky
2. V pánvi na rozehřátém másle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, jakmile změkne, přidáme houby a za občasného míchání je dusíme, až se tekutina z hub téměř odpaří, trvá to asi 10 minut
3. Nakonec do pánve vyklepneme všechna vejce, podle chuti osolíme, opepříme a ještě krátce mícháme, dokud se vajíčka teplem nesrazí.
Kdo má rád, může ještě smaženici oživit nadrobno pokrájenými kousky měkkého salámu, které přidáme do pánve v momentě, kdy budou houby téměř měkké.
Poznámka:Nepřehlédněte článek o variacích na smaženici v naší škole vaření: 5 x variace na houbovou smaženici.