Podušené houby zalité smetanou.
Ingredience:
150 g | čerstvých hub |
70 g | sádla |
30 g | hladké mouky |
20 g | cibule |
125 ml | mírně kyselé šlehačky |
125 ml | vývaru |
trochu sekané petrželové natě | |
špetka mletého pepře | |
bobkový list | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme houby, posolíme a ve vlastní šťávě, případně za občasného podlévání vývarem dusíme do měkka
2. Nežli zcela změknou, přidáme bobkový list a pepř
3. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozpustili mouku a krátce povaříme
4. Před podáváním přidáme čerstvou sekanou zelenou petrželovou nať.
Podáváme s chlebem nebo s bramborem a tomatovým salátem.