REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holubinky na přírodní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Holubinka namodralá, mandlová či nazelenalá patří k nejchutnějším holubinkám. Skvělé jsou například jejich opečené klobouky na přírodní způsob.


Ingredience:
600 gholubinek (namodralá, nazelenalá, mandlová)
2 ksčervené papriky
2 kscibule
směs koření chakalaka (lze nahradit grilovacím, provensálským)
nasekaná petrželka
sádlo
sůl

Postup:

1. Holubinky očistíme, uřízneme třeně (použije například do smaženice nebo polévky), rozpůlíme na polovinu
2. Na pánvi rozpálíme sádlo a klobouky nejprve opečeme stranou, kde jsou lupeny, opékáme 2-3 minuty až lupeny začnou zlátnout, pak klobouky otočíme, osolíme, posypeme směsí koření a opečeme z druhé strany 1-2 minuty
3. Opečené houby dáme stranou a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou červenou papriku
4. Opečené houby narovnáme na talíře, přidáme směs papriky a cibule, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

Doporučení:

Více o koření chakalaka viz. článek: Směs koření chakalaka.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy