Z podušených hub, syrových brambor, mouky, vejce a dalších surovin připravená směs, ta usmažená v lívanečníku ve formě bramboráčků.
Ingredience:
1 kg | syrových brambor |
300 g | nakrájených podušených hub (hřibovité, holubinky, nebo směs) |
100 g | slaniny |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
hladká mouka | |
majoránka | |
pepř | |
sůl | |
sádlo nebo olej |
Postup:
1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme je chvíli odpočinout, přebytečnou vodu slijeme
2. Přidáme podušené houby a na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř, vše dobře promícháme
3. V lívanečníku rozehřejeme trochu sádla (nebo oleje), lžící přidáme část těsta, rozestřeme na malé bramboráčky a opékáme do zlatova, z obou stran
4. Hotové bramboráčky podáváme například s dušeným špenátem.
Pro začátečníky, recept na dušené houby: Příprava hub dušením.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek