REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové bramboráčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z podušených hub, syrových brambor, mouky, vejce a dalších surovin připravená směs, ta usmažená v lívanečníku ve formě bramboráčků.


Ingredience:
1 kgsyrových brambor
300 gnakrájených podušených hub (hřibovité, holubinky, nebo směs)
100 gslaniny
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
hladká mouka
majoránka
pepř
sůl
sádlo nebo olej

Postup:

1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme je chvíli odpočinout, přebytečnou vodu slijeme
2. Přidáme podušené houby a na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, mouku, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř, vše dobře promícháme
3. V lívanečníku rozehřejeme trochu sádla (nebo oleje), lžící přidáme část těsta, rozestřeme na malé bramboráčky a opékáme do zlatova, z obou stran
4. Hotové bramboráčky podáváme například s dušeným špenátem.

Doporučení:

Pro začátečníky, recept na dušené houby: Příprava hub dušením.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy