Podušená pikantní houbová směs servírovaná na topinkách.
Ingredience:
500 g | hřibovitých hub |
500 g | vepřového plecka |
1 plechovka | oloupaných pokrájených rajčat |
2 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
worcesterská omáčka | |
sojová omáčka | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, necháme zatím odpočinout
2. Nakrájíme cibuli, papriky a na oleji je podusíme do měkka ke konci přidáme pokrájená rajčata bez nálevu a ještě 5 minut dusíme, pak odstavíme
3. V hrnci rozpustíme olej a přidáme pokrájené houby, osolíme, okmínujeme a dusíme opět do měkka, odstavíme je
4. Ve větší pánvi opečeme pokrájené vepřové maso, když je maso měkké, přidáme podušenou zeleninu a houby, vše důkladně promícháme, ochutíme worchestrem, sojovou omáčkou, pepřem a solí, mícháme a prohřejeme až je směs teplá
5. Směs navršíme na opečené teplé topinky a ihned podáváme.
Recept nám poslal Dalibor Marounek