REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tarhoně se hřiby a klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maďarské těstoviny promíchané s podušenými houbami, klobáskou a kysaným zelím.


Ingredience:
300 gtarhoní
300 ghříbků
150 gkyselého zelí
2 ksnožičky maďarské klobásy
1 kscibule
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, klobásu a hřiby, opečeme dozlatova
2. Přidáme zelí a pokrm dusíme až zelí změkne
3. Tarhoně uvaříme ve slané vodě, když budou hotové, propláchneme studenou vodou, okapané promícháme s houbami, zelím a klobásou
4. Směs ochutíme pepřem a solí a ještě 5 minut vše prohřejeme.

Doporučení:

Tarhoně – Tarhoně jsou maďarská příloha z mouky vejce a vody. V Maďarsku se podávají třeba k leču, guláši promíchaném se zelím, nebo je podávají jako zavářku do polévek. Tarhoně se dají koupit v obchodě ve tvaru kuliček nebo hoblinek.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy