V celku zprudka opečené smrže spolu s pokrájeným pórkem, cuketou a paprikami, dochucené zázvorem, rýžovým vínem a česnekem, servírované promíchané a prohřáté s povařenými čínskými nudlemi.
Ingredience:
300 g | smržů |
2 ks | masité barevné papriky (červená a žlutá) |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cukety |
1 ks | pórku |
1 balení | čínských rýžových nudlí |
rýžové víno (lze nahradit desertním) | |
nať jarní cibulky | |
kousek zázvoru | |
kurkuma | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Smrže očistíme, opláchneme, ale necháme v celku, nekrájíme je
2. V pánvi wok rozehřejeme olej vložíme nakrájený pórek a cuketu na kolečka, papriku na nudličky, česnek na plátky a celé smrže, zprudka vše orestujeme (jakmile zelenina pustí vodu, pokrm se začne dusit)
3. Přidáme 1/
2 lžičky nastrouhaného zázvoru zalitého 5 lžícemi rýžového vína, osolíme, opepříme a vše podusíme do měkka, občas pokrm promícháme
4. Čínské nudle uvaříme ve vodě se špetkou kurkumi, aby byly krásně žluté, vodu slijeme a nudle necháme okapat, pak je promícháme s podušenou zeleninou a smrži, krátce prohřejeme
5. Na talíři jednotlivé porce posypeme nakrájenou natí jarní mladé cibulky a ihned podáváme.
Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek