REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smrže na čínský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku zprudka opečené smrže spolu s pokrájeným pórkem, cuketou a paprikami, dochucené zázvorem, rýžovým vínem a česnekem, servírované promíchané a prohřáté s povařenými čínskými nudlemi.


Ingredience:
300 gsmržů
2 ksmasité barevné papriky (červená a žlutá)
2-3 ksstroužky česneku
1 kscukety
1 kspórku
1 baleníčínských rýžových nudlí
rýžové víno (lze nahradit desertním)
nať jarní cibulky
kousek zázvoru
kurkuma
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Smrže očistíme, opláchneme, ale necháme v celku, nekrájíme je
2. V pánvi wok rozehřejeme olej vložíme nakrájený pórek a cuketu na kolečka, papriku na nudličky, česnek na plátky a celé smrže, zprudka vše orestujeme (jakmile zelenina pustí vodu, pokrm se začne dusit)
3. Přidáme 1/
2 lžičky nastrouhaného zázvoru zalitého 5 lžícemi rýžového vína, osolíme, opepříme a vše podusíme do měkka, občas pokrm promícháme
4. Čínské nudle uvaříme ve vodě se špetkou kurkumi, aby byly krásně žluté, vodu slijeme a nudle necháme okapat, pak je promícháme s podušenou zeleninou a smrži, krátce prohřejeme
5. Na talíři jednotlivé porce posypeme nakrájenou natí jarní mladé cibulky a ihned podáváme.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy