REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Směs z ryzců na topinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová směs ze smrkových, nebo pravých ryzců, červené papriky, sýra, pórku, koření a worcesterské omáčky, servírovaná na topinkách.


Ingredience:
300 gryzců smrkových (nebo pravých)
50 gtvrdého sýra na strouhání
50 gčervené masité papriky
50 gpórku
worchestr
sádlo
kmín
pepř
sůl
a samozřejmě plátky chleba na topinky

Postup:

1. Omyté ryzce nasekáme nadrobno a podusíme společně na sádle s nakrájenou paprikou a pórkem, osolíme a ochutíme kmínem
2. Dusíme doměkka, než se odpaří všechna voda
3. Podušenou směs ochutíme worchestrem, pepřem a krátce osmahneme
4. Teplou směs navršíme na opečené topinky potřené česnekem, posypeme sýrem a teplé podáváme.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy