Rychlá minutka inspirovaná italskou kuchyní. Jde o restované hříbky opečené spolu s česnekem a cibulí, pak chvíli podušené s rajčaty a kořením, servírované s těstovinami.
Ingredience:
300 g | hříbků (hřib hnědý, smrkový, dubový) |
1 konzerva (250 g) | loupaných krájených rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | strouhaného sýru Grana Padano |
olivový olej | |
oregano | |
tymián | |
pepř | |
sůl | |
Na přílohu: | |
mírně osolená voda | |
těstoviny |
Postup:
- Těstoviny uveříme tzv na skus (postupujte podle návodu na obalu), uvařené slijeme a necháme důkladně okapat
- V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme celé nebo přepůlené hříbky, nakrájenou cibuli, plátky česneku, restujeme za občasného míchání 2-3 minuty
- Přidáme krájená rajčata i s nálevem, ochutíme oreganem, tymiánem, solí, pepřem, dusíme 10 minut
- Na talíř rozložíme uvařené těstoviny, přelijeme směsí, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme petrželkou, nebo bazalkou a podáváme.
Text i foto: Dalibor Marounek
Těstoviny s brokolicí a smetanou
Těstoviny s omáčkou z mletého masa, rajčat a dalších surovin