REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s omáčkou z mletého masa, rajčat a dalších surovin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčatová omáčka s mletým hovězím a vepřovým masem, plátky cukety, sušenými rajčaty, bazalkou a česnekem.


Ingredience:
500 gmletého masa (vepřové a hovězí smíchané 1:1)
400 gvhodných těstovin (penne, vrtulky ...)
400 gplechovky krájených rajčat
1 lžičkasměsi sušených bylinek (tymián, oregano...)
150 mlkuřecího vývaru
3 kssušených rajčat
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cukety
1 hrstčerstvých bazalkových lístků
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Mleté maso opečeme ve velké nepřilnavé pánvi dohněda (stačí zhruba 5 minut), přisypeme očištěné na plátky nakrájené kousky cukety, vše ještě chvíli restujeme
2. Pak vmícháme oloupané prolisované stroužky česneku a na jemno nasekaná sušená rajčata, 2 minuty zahříváme, přidáme krájená rajčata z plechovky, vývar, sušené bylinky, promícháme, dochutíme solí i pepřem, přivedeme k varu a necháme 10 minut lehce probublávat
3. Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat
4. Podáváme s připravenou omáčkou, pělně posypané lístky bazalky.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy