Ve vodě uvařené těstoviny promíchané s pórkem, špenátem, česnekem a zakysanou smetanou, servírované posypané plísňovým sýrem.
Ingredience:
400 g | uvařených těstovin fusilli |
250 g | čerstvých špenátových listů |
50 g | sýra s modrou plísní na posypání |
200 ml | zakysané smetany |
1 lžíce | olivového oleje |
3 ks | pórků |
2 ks | stroužků česneku |
sůl |
Postup:
1. Do pánve s rozehřátým olejem dáme očištěný, na jemno nakrájený pórek a necháme ho za občasného promíchání změknout (asi 15 minut)
2. Na posledních 5 minut přidáme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku
3. Pak do pánve vmícháme omyté okapané listy špenátu, které necháme lehce zavadnout, přidáme zakysanou smetanu, osolíme a vmícháme uvařené těstoviny
4. Podáváme posypané s rozdrobeným plísňovým sýrem.