REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny s pórkem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě uvařené těstoviny promíchané s pórkem, špenátem, česnekem a zakysanou smetanou, servírované posypané plísňovým sýrem.


Ingredience:
400 guvařených těstovin fusilli
250 gčerstvých špenátových listů
50 gsýra s modrou plísní na posypání
200 mlzakysané smetany
1 lžíceolivového oleje
3 kspórků
2 ksstroužků česneku
sůl

Postup:

1. Do pánve s rozehřátým olejem dáme očištěný, na jemno nakrájený pórek a necháme ho za občasného promíchání změknout (asi 15 minut)
2. Na posledních 5 minut přidáme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku
3. Pak do pánve vmícháme omyté okapané listy špenátu, které necháme lehce zavadnout, přidáme zakysanou smetanu, osolíme a vmícháme uvařené těstoviny
4. Podáváme posypané s rozdrobeným plísňovým sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy