oběd za pár korun
Bio kozí sýr s pečenými brambory a pažitkou
Jednoduchý oběd, který nezabere moc času, ale výsledek rozhodně bude stát za to! Bezmasý pokrm vhodný nejen pro vegetariány.
Bramborová kaše s klobáskami v listovém těstě
Klobásky obalené v listovém těstě upečené dozlatova a podávané s bramborovou kaší promíchanou s orestovanou rukolou.
Bramborová uhlířina
Uvařené brambory s nočky, posypané osmahnutou cibulí na vyškvařené slanině.
Bramborové kotlety se šunkou
Kotlety z vařených brambor, vejce a šunky, obalené v trojobalu, smažené dozlatova, podávané se zeleninovým salátem.
Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou
Jsou to knedlíky, nebo noky? Jsou to vynikající bramborové šišky! Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert. Navíc jsou velmi snadné na přípravu, vaří se krátce, nelepí, na povrchu nejsou „mazlavé jako maminčiny vídeňské noky“ a dají se po uvaření i opékat nebo obalovat. Sluší jim mák stejně jako povidla, špenát nebo třeba strouhanka. Pusťte se do příprav a dejte si je, jak je máte nejraději.
Bramborový bác se švestkovou omáčkou
Těsto z brambor, česneku, mouky, mléka, kvásku, škvarků a vajec, upečené dozlatova, podávané se švestkovou omáčkou.
Bramborový guláš bez masa i uzeniny
Kostičky brambor podušené na cibulovém základě, dochucené paprikou a kmínem, zalité vodou.
Brambory zapečené s brynzou
Prokládané brambory brynzou, zalité vejci rozšlehanými v mléce, v remosce zapečené dozlatova.
Brambory zapečené s mletým masem a rajčaty
Uvařené brambory zapečené v troubě s ochuceným mletým masem, rajčaty a strouhaným parmazánem.
Brokolice s pohankou, masem a balkánským sýrem
Kousky orestovaného pečeného kuřecího masa s dušenou brokolicí, sypané balkánským sýrem. Ochucené česnekem.
Brynzové pirohy III.
Oblíbená klasika v podobě pirohů z bramborového těsta plněného směsí brynzy a másla. Podávaná s rozškvařenou slaninou a kysanou smetanou.
Bůček v zelí
Levný a rychlý recept na chutný oběd od paní Maruš.
Buřtguláš II.
Na cibulovém základě povařené brambory, salám, chilli papričky a další ingredience.
Cuketová musaka s rajčaty
Vrstva bambor, cuket a rajčat přelitá sýrovou směsí, zapečená dozlatova.
Čínské nudle s česnekovými výhonky a houbami
Je doba zaštipování česneku, výhonky se dají skvěle využít třeba v asijské kuchyni a zkombinovat třeba s houbami a zeleninou (paprika, pórek, mladé kedlubny atd.).
Čočka na kyselo s opečeným špekáčkem a volským okem
Opečený špekáček a volské oko servírované spolu s čočkou zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninovým gelovým bujónem, pepřem a solí. Další přílohou je nejlépe čerstvý chléb.
Dalmátské čufty s rajskou omáčkou, kynutý houskový knedlík
Oblíbená rajská omáčka s osmaženými válečky z mletého vepřového masa podávaná s houskovým knedlíkem.
Domácí gnocchi s rajčaty a špenátem
Uvařené domácí noky smíchané se směsí z cherry rajčátek, špenátu, chilli papričky a dalších ingrediencí, servírované posypané nastrouhaným parmazánem.
Fazolové lusky s brambory
Zmrazené fazolové lusky podušené na kostičkách uzeného masa, servírované s vařenými brambory.
Fazolové lusky s haluškami
Uvařené halušky opečené s cibulí, česnekem, rajčetem a fazolovými lusky.
reklama