REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

oběd za pár korun

Bio kozí sýr s pečenými brambory a pažitkou

Jednoduchý oběd, který nezabere moc času, ale výsledek rozhodně bude stát za to! Bezmasý pokrm vhodný nejen pro vegetariány.

Bramborová kaše s klobáskami v listovém těstě

Klobásky obalené v listovém těstě upečené dozlatova a podávané s bramborovou kaší promíchanou s orestovanou rukolou.

Bramborová uhlířina

Uvařené brambory s nočky, posypané osmahnutou cibulí na vyškvařené slanině.

Bramborové kotlety se šunkou

Kotlety z vařených brambor, vejce a šunky, obalené v trojobalu, smažené dozlatova, podávané se zeleninovým salátem.

Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou

Jsou to knedlíky, nebo noky? Jsou to vynikající bramborové šišky! Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert. Navíc jsou velmi snadné na přípravu, vaří se krátce, nelepí, na povrchu nejsou „mazlavé jako maminčiny vídeňské noky“ a dají se po uvaření i opékat nebo obalovat. Sluší jim mák stejně jako povidla, špenát nebo třeba strouhanka. Pusťte se do příprav a dejte si je, jak je máte nejraději.

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Těsto z brambor, česneku, mouky, mléka, kvásku, škvarků a vajec, upečené dozlatova, podávané se švestkovou omáčkou.

Bramborový guláš bez masa i uzeniny

Kostičky brambor podušené na cibulovém základě, dochucené paprikou a kmínem, zalité vodou.

Brambory zapečené s brynzou

Prokládané brambory brynzou, zalité vejci rozšlehanými v mléce, v remosce zapečené dozlatova.

Brambory zapečené s mletým masem a rajčaty

Uvařené brambory zapečené v troubě s ochuceným mletým masem, rajčaty a strouhaným parmazánem.

Brokolice s pohankou, masem a balkánským sýrem

Kousky orestovaného pečeného kuřecího masa s dušenou brokolicí, sypané balkánským sýrem. Ochucené česnekem.

Brynzové pirohy III.

Oblíbená klasika v podobě pirohů z bramborového těsta plněného směsí brynzy a másla. Podávaná s rozškvařenou slaninou a kysanou smetanou.

Bůček v zelí

Levný a rychlý recept na chutný oběd od paní Maruš.

Buřtguláš II.

Na cibulovém základě povařené brambory, salám, chilli papričky a další ingredience.

Cuketová musaka s rajčaty

Vrstva bambor, cuket a rajčat přelitá sýrovou směsí, zapečená dozlatova.

Čínské nudle s česnekovými výhonky a houbami

Je doba zaštipování česneku, výhonky se dají skvěle využít třeba v asijské kuchyni a zkombinovat třeba s houbami a zeleninou (paprika, pórek, mladé kedlubny atd.).

Čočka na kyselo s opečeným špekáčkem a volským okem

Opečený špekáček a volské oko servírované spolu s čočkou zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninovým gelovým bujónem, pepřem a solí. Další přílohou je nejlépe čerstvý chléb.

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou, kynutý houskový knedlík

Oblíbená rajská omáčka s osmaženými válečky z mletého vepřového masa podávaná s houskovým knedlíkem.

Domácí gnocchi s rajčaty a špenátem

Uvařené domácí noky smíchané se směsí z cherry rajčátek, špenátu, chilli papričky a dalších ingrediencí, servírované posypané nastrouhaným parmazánem.

Fazolové lusky s brambory

Zmrazené fazolové lusky podušené na kostičkách uzeného masa, servírované s vařenými brambory.

Fazolové lusky s haluškami

Uvařené halušky opečené s cibulí, česnekem, rajčetem a fazolovými lusky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy