REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová uhlířina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory s nočky, posypané osmahnutou cibulí na vyškvařené slanině.


Ingredience:
500 gbrambor
voda
kmín
sůl
Na těsto:
3 lžícehrubé mouky nebo krupice
2 ksvajec
trochu mléka
kousek másla
špetka soli
Na ozdobení:
100 ganglické slaniny
1 ksvelké cibule

Postup:

1. Ve vodě necháme vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory se solí a kmínem
2. Během vaření brambor připravíme z hrubé mouky smíchané s kouskem másla, vejci, špetkou soli a trochu mléka těsto, ze kterého lžící vykrájíme malé nočky 3. Nočky pak přidáme k horkým bramborám přibližně 5 minut před dokončením, pak případnou přebytečnou vodu po vaření slijeme (ale většinou žádná nezbude)
4. Brambory s nočky rozložíme na talíře a ozdobíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí osmahnutou dorůžova na vyškvařené slanině.

Doporučení:

Podáváme se sladkokyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy