Uvařené brambory s nočky, posypané osmahnutou cibulí na vyškvařené slanině.
Ingredience:
500 g | brambor |
voda | |
kmín | |
sůl | |
Na těsto: | |
3 lžíce | hrubé mouky nebo krupice |
2 ks | vajec |
trochu mléka | |
kousek másla | |
špetka soli | |
Na ozdobení: | |
100 g | anglické slaniny |
1 ks | velké cibule |
Postup:
1. Ve vodě necháme vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory se solí a kmínem
2. Během vaření brambor připravíme z hrubé mouky smíchané s kouskem másla, vejci, špetkou soli a trochu mléka těsto, ze kterého lžící vykrájíme malé nočky 3. Nočky pak přidáme k horkým bramborám přibližně 5 minut před dokončením, pak případnou přebytečnou vodu po vaření slijeme (ale většinou žádná nezbude)
4. Brambory s nočky rozložíme na talíře a ozdobíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí osmahnutou dorůžova na vyškvařené slanině.
Podáváme se sladkokyselou okurkou.