REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová kaše s klobáskami v listovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klobásky obalené v listovém těstě upečené dozlatova a podávané s bramborovou kaší promíchanou s orestovanou rukolou.


Ingredience:
600 gbrambor
120 glistového těsta
80 glistů rukoly
40 gmásla
1,2 dlmléka
4 ksnožiček ostravské klobásy
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Jednu klobásu nakrájíme na drobné kostičky, ostatní překrojíme na poloviny, zabalíme do proužků listového těsta a potřeme rozšlehaným vejcem, naskládáme na plech, posypeme nasekanými kostičkami klobásy, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 12 minut)
3. Mezitím rukolu propláchneme, necháme okapat, krátce orestujeme na rozpuštěném másle, osolíme a rozmixujeme s vařícím mlékem
4. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme a postupně do nich vešleháme mléko s rukolou
5. Kaši rozdělíme na talíře, přidáme klobásky a podáváme.

Doporučení:

Místo rukoly můžeme použít pažitku, petrželku nebo mladý špenát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy