Klobásky obalené v listovém těstě upečené dozlatova a podávané s bramborovou kaší promíchanou s orestovanou rukolou.
Ingredience:
600 g | brambor |
120 g | listového těsta |
80 g | listů rukoly |
40 g | másla |
1,2 dl | mléka |
4 ks | nožiček ostravské klobásy |
1 ks | vejce |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Jednu klobásu nakrájíme na drobné kostičky, ostatní překrojíme na poloviny, zabalíme do proužků listového těsta a potřeme rozšlehaným vejcem, naskládáme na plech, posypeme nasekanými kostičkami klobásy, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 12 minut)
3. Mezitím rukolu propláchneme, necháme okapat, krátce orestujeme na rozpuštěném másle, osolíme a rozmixujeme s vařícím mlékem
4. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme a postupně do nich vešleháme mléko s rukolou
5. Kaši rozdělíme na talíře, přidáme klobásky a podáváme.
Místo rukoly můžeme použít pažitku, petrželku nebo mladý špenát.