REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory zapečené s brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prokládané brambory brynzou, zalité vejci rozšlehanými v mléce, v remosce zapečené dozlatova.


Ingredience:
1 kgbrambor
100 gbrynzy
2 lžíceoleje
3 ksvajec
2 dlmléka
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na kolečka
2, Do olejem vymazané remosky naskládáme vrstvu brambor, osolíme, přikryjeme vrstvou brynzy, pokapeme olejem a vrstvy střídáme tak, aby byly navrchu brambory
3. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a zapečeme dozlatova
4. Servírujeme posypané na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy