REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory zapečené s mletým masem a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory zapečené v troubě s ochuceným mletým masem, rajčaty a strouhaným parmazánem.


Ingredience:
500 guvařených brambor ve slupce
30 gstrouhaného parmazánu
4 ksvětších rajčat
olej na vymazání
nasekaná čerstvá bazalka
mletý pepř
sůl
Na masovou směs:
500 gmletého masa (hovězího a vepřového)
1 lžícesušeného oregana
4 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme mleté maso, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané utřené stroužky česneku, oregano, vše dobře promícháme a dochutíme solí i pepřem
2. Do olejem vymazané zapékací mísy rozložíme mleté maso, uhladíme, pokryjeme vrstvou omytých na kolečka nakrájených rajčat, lehce osolíme i opepříme a posypeme na jemno nasekanou bazalkou
3. Zakryjeme vrstvou oloupaných na kolečka nakrájených brambor, osolíme, opepříme a nakonec posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 45 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy