REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zlevněné recepty, recepty za pár korun


Bramboráčky z tvrdého chleba

Další z receptů nové rubriky televizních novin TV Nova “Levně a chutně”, vaří inspektor Ladislav Hruška.

Bramboráky ze starého chleba

Starší chléb rozmáčený ve vodě, promíchaný s vejcem, dochucený česnekem a kořením, na pánvi usmažený ve formě placek.

Bramborová kaše s klobáskami v listovém těstě

Klobásky obalené v listovém těstě upečené dozlatova a podávané s bramborovou kaší promíchanou s orestovanou rukolou.

Bramborová uhlířina

Uvařené brambory s nočky, posypané osmahnutou cibulí na vyškvařené slanině.

Bramborové kotlety se šunkou

Kotlety z vařených brambor, vejce a šunky, obalené v trojobalu, smažené dozlatova, podávané se zeleninovým salátem.

Bramborové placky s tvarohem

Tak toto je recept, který nám často připravovala moje máma, když jsme byli malé děti. Ani jsme kolikrát k tomu ten tvaroh nepotřebovali, stačily čerstvě usmažené placky a bílá káva! Recept dodnes připravuji tehdy, když nám zbydou brambory od oběda a nevím, co připravit na večeři.

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Těsto z brambor, česneku, mouky, mléka, kvásku, škvarků a vajec, upečené dozlatova, podávané se švestkovou omáčkou.

Bramborový guláš bez masa i uzeniny

Kostičky brambor podušené na cibulovém základě, dochucené paprikou a kmínem, zalité vodou.

Brambory plněné slaninou a česnekovým máslem

Předvařené brambory, pak rozpůlené a plněné česnekovým máslem a plátkem uzeného masa. Zapečené v troubě.

Brambory zapečené s brynzou

Prokládané brambory brynzou, zalité vejci rozšlehanými v mléce, v remosce zapečené dozlatova.

Brambory zapečené s mletým masem a rajčaty

Uvařené brambory zapečené v troubě s ochuceným mletým masem, rajčaty a strouhaným parmazánem.

Brambory zapečené se sýrem, slaninou a žampiony

Předvařené brambory plněné směsí žampionů, anglické slaniny a vajíčka, ochucené pepřem a solí. Nakonec posypané sýrem a zapečené.

Brokolice s pohankou, masem a balkánským sýrem

Kousky orestovaného pečeného kuřecího masa s dušenou brokolicí, sypané balkánským sýrem. Ochucené česnekem.

Brynzové pirohy III.

Oblíbená klasika v podobě pirohů z bramborového těsta plněného směsí brynzy a másla. Podávaná s rozškvařenou slaninou a kysanou smetanou.

Bůček v zelí

Levný a rychlý recept na chutný oběd od paní Maruš.

Buřtguláš II.

Na cibulovém základě povařené brambory, salám, chilli papričky a další ingredience.

Cuketa s mletým masem

Recept od paní Maruš na cuketu zapečenou s mletým masem a sýrem.

Cuketová musaka s rajčaty

Vrstva bambor, cuket a rajčat přelitá sýrovou směsí, zapečená dozlatova.

Čínské nudle s česnekovými výhonky a houbami

Je doba zaštipování česneku, výhonky se dají skvěle využít třeba v asijské kuchyni a zkombinovat třeba s houbami a zeleninou (paprika, pórek, mladé kedlubny atd.).

Čočka na kyselo s opečeným špekáčkem a volským okem

Opečený špekáček a volské oko servírované spolu s čočkou zahuštěnou jíškou a ochucenou octem, cukrem, zeleninovým gelovým bujónem, pepřem a solí. Další přílohou je nejlépe čerstvý chléb.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy