zlevněné recepty, recepty za pár korun
15 minutové těstoviny s uzeninou, sýrem a zakysanou smetanou
Za čtvrt hodiny připravený chutný oběd! Recept, co rozhodně stojí za vyzkoušení a nejen proto, že je jednoduchý a rychlý, ale také proto, že pokrm připravený podle tohoto receptu chutná prostě skvěle.
Bio kozí sýr s pečenými brambory a pažitkou
Jednoduchý oběd, který nezabere moc času, ale výsledek rozhodně bude stát za to! Bezmasý pokrm vhodný nejen pro vegetariány.
Bramboráčky z tvrdého chleba
Další z receptů nové rubriky televizních novin TV Nova “Levně a chutně”, vaří inspektor Ladislav Hruška.
Bramboráky ze starého chleba
Starší chléb rozmáčený ve vodě, promíchaný s vejcem, dochucený česnekem a kořením, na pánvi usmažený ve formě placek.
Bramborová kaše s klobáskami v listovém těstě
Klobásky obalené v listovém těstě upečené dozlatova a podávané s bramborovou kaší promíchanou s orestovanou rukolou.
Bramborová uhlířina
Uvařené brambory s nočky, posypané osmahnutou cibulí na vyškvařené slanině.
Bramborové kotlety se šunkou
Kotlety z vařených brambor, vejce a šunky, obalené v trojobalu, smažené dozlatova, podávané se zeleninovým salátem.
Bramborové placky s tvarohem
Tak toto je recept, který nám často připravovala moje máma, když jsme byli malé děti. Ani jsme kolikrát k tomu ten tvaroh nepotřebovali, stačily čerstvě usmažené placky a bílá káva! Recept dodnes připravuji tehdy, když nám zbydou brambory od oběda a nevím, co připravit na večeři.
Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou
Jsou to knedlíky, nebo noky? Jsou to vynikající bramborové šišky! Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert. Navíc jsou velmi snadné na přípravu, vaří se krátce, nelepí, na povrchu nejsou „mazlavé jako maminčiny vídeňské noky“ a dají se po uvaření i opékat nebo obalovat. Sluší jim mák stejně jako povidla, špenát nebo třeba strouhanka. Pusťte se do příprav a dejte si je, jak je máte nejraději.
Bramborový bác se švestkovou omáčkou
Těsto z brambor, česneku, mouky, mléka, kvásku, škvarků a vajec, upečené dozlatova, podávané se švestkovou omáčkou.
Bramborový guláš bez masa i uzeniny
Kostičky brambor podušené na cibulovém základě, dochucené paprikou a kmínem, zalité vodou.
Brambory plněné slaninou a česnekovým máslem
Předvařené brambory, pak rozpůlené a plněné česnekovým máslem a plátkem uzeného masa. Zapečené v troubě.
Brambory zapečené s brynzou
Prokládané brambory brynzou, zalité vejci rozšlehanými v mléce, v remosce zapečené dozlatova.
Brambory zapečené s mletým masem a rajčaty
Uvařené brambory zapečené v troubě s ochuceným mletým masem, rajčaty a strouhaným parmazánem.
Brambory zapečené se sýrem, slaninou a žampiony
Předvařené brambory plněné směsí žampionů, anglické slaniny a vajíčka, ochucené pepřem a solí. Nakonec posypané sýrem a zapečené.
Brokolice s pohankou, masem a balkánským sýrem
Kousky orestovaného pečeného kuřecího masa s dušenou brokolicí, sypané balkánským sýrem. Ochucené česnekem.
Brynzové pirohy III.
Oblíbená klasika v podobě pirohů z bramborového těsta plněného směsí brynzy a másla. Podávaná s rozškvařenou slaninou a kysanou smetanou.
Bůček v zelí
Levný a rychlý recept na chutný oběd od paní Maruš.
Buřtguláš II.
Na cibulovém základě povařené brambory, salám, chilli papričky a další ingredience.
Cuketa s mletým masem
Recept od paní Maruš na cuketu zapečenou s mletým masem a sýrem.
reklama