REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory plněné slaninou a česnekovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené brambory, pak rozpůlené a plněné česnekovým máslem a plátkem uzeného masa. Zapečené v troubě.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
4 ksvelkých brambor vařených ve slupce
4 ksstroužku česneku
250 guzeného masa (tenké plátky)
2 lžícemásla
sůl

Postup:

1. Brambory po délce rozkrojíme a vnitřek lehce osolíme
2. Máslo smícháme s rozetřeným česnekem a do každé brambory vložíme lžičku této směsi, potřeme i okraje brambor
3. Navrch položíme plátky uzeného masa
4. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 15-20 minut
5. Podáváme horké se zeleninovým salátem nebo studenými omáčkami.

Doporučení:

Do brambor zkuste přidat kousek nivy. Nakonec můžeme pokrm posypat petrželkou nebo pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy