levná večeře
Bramboráčky z tvrdého chleba
Další z receptů nové rubriky televizních novin TV Nova “Levně a chutně”, vaří inspektor Ladislav Hruška.
Bramboráky ze starého chleba
Starší chléb rozmáčený ve vodě, promíchaný s vejcem, dochucený česnekem a kořením, na pánvi usmažený ve formě placek.
Bramborové placky s tvarohem
Tak toto je recept, který nám často připravovala moje máma, když jsme byli malé děti. Ani jsme kolikrát k tomu ten tvaroh nepotřebovali, stačily čerstvě usmažené placky a bílá káva! Recept dodnes připravuji tehdy, když nám zbydou brambory od oběda a nevím, co připravit na večeři.
Brambory plněné slaninou a česnekovým máslem
Předvařené brambory, pak rozpůlené a plněné česnekovým máslem a plátkem uzeného masa. Zapečené v troubě.
Brambory zapečené se sýrem, slaninou a žampiony
Předvařené brambory plněné směsí žampionů, anglické slaniny a vajíčka, ochucené pepřem a solí. Nakonec posypané sýrem a zapečené.
Cuketa s mletým masem
Recept od paní Maruš na cuketu zapečenou s mletým masem a sýrem.
Dietní nesmažené langoše podle Ládi Hrušky
Recept Ládi Hrušky na chutné langoše připravené bez smažení, v troubě.
Domácí langoše II.
Další variace na slavné maďarské langoše, tento recept je na langoše usmažené z jogurtového těsta.
Drůbeží nákyp
Drůbeží maso zapečené s předvařenou zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Fazolky s kolínky a kabanosem
Levná teplá večeře z opečeného kabanosu, vařených těstovin a fazolek, směs dochucená cibulí, česnekem solí a pepřem.
Gothaj v hořčičném těstíčku
Obalená uzenina v těstíčku z mouky, bílého vína, mléka, celozrnné hořčice a vajec.
Chleba plněný uzeným masem a sýrem
Nedokrojený bochník chleba promazaný máslem plněný plátky uzeného masa, jarní cibulkou a nivou. Zabalený do alobalu a zapečený.
Chlebové placky s chutí bramboráků
Chlebové kostky zalité horkým vývarem, smíchané s česnekem, majoránkou, moukou, mlékem a vajíčky. Smažené na oleji.
Chlebové řízky
Střídky z chleba mírně rozmočené, smíchané s vejci, hladkou moukou a kořením, usmažené dozlatova.
Kedlubny dušené s párkem
Nastrouhané kedlubny podušené na cibulovém základě spolu s kolečky párků.
Knedlotousty – knedlíky s vejcem trochu jinak
Recept na “Knedloust”, tedy toust z plátků knedlíku, sýru, kečupu nebo hořčice, obalený v rozšlehaných vejcích, usmažený pěkně dozlatova na pánvi na troše rozpuštěného másla.
Kořeněná rýžová kaše
Uvařená rýže přelitá ochuceným máslem a posypaná rozdrobenými sušenkami.
Krev s kroupami
Tento pokrm podáváme na večeři spolu s čerstvým chlebem nebo na oběd s vařenými brambory.
Kuře s kuskusem
Zbylé kousky kuřecího masa smíchané s kuskusem, pokrájeným rajčetem a hráškem.
Lovecká pochoutka
Na plátky nakrájená cibule a jablka, orestovaná dozlatova, naskládaná střídavě s plátky vařených brambor a zbytků pečeného masa do zapékací misky, suroviny pak zalité vývarem a pokladené kousky másla, zapečené v troubě.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama