REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

levná večeře

Bramboráčky z tvrdého chleba

Další z receptů nové rubriky televizních novin TV Nova “Levně a chutně”, vaří inspektor Ladislav Hruška.

Bramboráky ze starého chleba

Starší chléb rozmáčený ve vodě, promíchaný s vejcem, dochucený česnekem a kořením, na pánvi usmažený ve formě placek.

Bramborové placky s tvarohem

Tak toto je recept, který nám často připravovala moje máma, když jsme byli malé děti. Ani jsme kolikrát k tomu ten tvaroh nepotřebovali, stačily čerstvě usmažené placky a bílá káva! Recept dodnes připravuji tehdy, když nám zbydou brambory od oběda a nevím, co připravit na večeři.

Brambory plněné slaninou a česnekovým máslem

Předvařené brambory, pak rozpůlené a plněné česnekovým máslem a plátkem uzeného masa. Zapečené v troubě.

Brambory zapečené se sýrem, slaninou a žampiony

Předvařené brambory plněné směsí žampionů, anglické slaniny a vajíčka, ochucené pepřem a solí. Nakonec posypané sýrem a zapečené.

Cuketa s mletým masem

Recept od paní Maruš na cuketu zapečenou s mletým masem a sýrem.

Dietní nesmažené langoše podle Ládi Hrušky

Recept Ládi Hrušky na chutné langoše připravené bez smažení, v troubě.

Domácí langoše II.

Další variace na slavné maďarské langoše, tento recept je na langoše usmažené z jogurtového těsta.

Drůbeží nákyp

Drůbeží maso zapečené s předvařenou zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Fazolky s kolínky a kabanosem

Levná teplá večeře z opečeného kabanosu, vařených těstovin a fazolek, směs dochucená cibulí, česnekem solí a pepřem.

Gothaj v hořčičném těstíčku

Obalená uzenina v těstíčku z mouky, bílého vína, mléka, celozrnné hořčice a vajec.

Chleba plněný uzeným masem a sýrem

Nedokrojený bochník chleba promazaný máslem plněný plátky uzeného masa, jarní cibulkou a nivou. Zabalený do alobalu a zapečený.

Chlebové placky s chutí bramboráků

Chlebové kostky zalité horkým vývarem, smíchané s česnekem, majoránkou, moukou, mlékem a vajíčky. Smažené na oleji.

Chlebové řízky

Střídky z chleba mírně rozmočené, smíchané s vejci, hladkou moukou a kořením, usmažené dozlatova.

Kedlubny dušené s párkem

Nastrouhané kedlubny podušené na cibulovém základě spolu s kolečky párků.

Knedlotousty – knedlíky s vejcem trochu jinak

Recept na “Knedloust”, tedy toust z plátků knedlíku, sýru, kečupu nebo hořčice, obalený v rozšlehaných vejcích, usmažený pěkně dozlatova na pánvi na troše rozpuštěného másla.

Kořeněná rýžová kaše

Uvařená rýže přelitá ochuceným máslem a posypaná rozdrobenými sušenkami.

Krev s kroupami

Tento pokrm podáváme na večeři spolu s čerstvým chlebem nebo na oběd s vařenými brambory.

Kuře s kuskusem

Zbylé kousky kuřecího masa smíchané s kuskusem, pokrájeným rajčetem a hráškem.

Lovecká pochoutka

Na plátky nakrájená cibule a jablka, orestovaná dozlatova, naskládaná střídavě s plátky vařených brambor a zbytků pečeného masa do zapékací misky, suroviny pak zalité vývarem a pokladené kousky másla, zapečené v troubě.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.