REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

levná večeře

Bramboráčky z tvrdého chleba

Další z receptů nové rubriky televizních novin TV Nova “Levně a chutně”, vaří inspektor Ladislav Hruška.

Bramboráky ze starého chleba

Starší chléb rozmáčený ve vodě, promíchaný s vejcem, dochucený česnekem a kořením, na pánvi usmažený ve formě placek.

Bramborové placky s tvarohem

Tak toto je recept, který nám často připravovala moje máma, když jsme byli malé děti. Ani jsme kolikrát k tomu ten tvaroh nepotřebovali, stačily čerstvě usmažené placky a bílá káva! Recept dodnes připravuji tehdy, když nám zbydou brambory od oběda a nevím, co připravit na večeři.

Brambory plněné slaninou a česnekovým máslem

Předvařené brambory, pak rozpůlené a plněné česnekovým máslem a plátkem uzeného masa. Zapečené v troubě.

Brambory zapečené se sýrem, slaninou a žampiony

Předvařené brambory plněné směsí žampionů, anglické slaniny a vajíčka, ochucené pepřem a solí. Nakonec posypané sýrem a zapečené.

Cuketa s mletým masem

Recept od paní Maruš na cuketu zapečenou s mletým masem a sýrem.

Dietní nesmažené langoše podle Ládi Hrušky

Recept Ládi Hrušky na chutné langoše připravené bez smažení, v troubě.

Domácí langoše II.

Další variace na slavné maďarské langoše, tento recept je na langoše usmažené z jogurtového těsta.

Drůbeží nákyp

Drůbeží maso zapečené s předvařenou zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Fazolky s kolínky a kabanosem

Levná teplá večeře z opečeného kabanosu, vařených těstovin a fazolek, směs dochucená cibulí, česnekem solí a pepřem.

Gothaj v hořčičném těstíčku

Obalená uzenina v těstíčku z mouky, bílého vína, mléka, celozrnné hořčice a vajec.

Chleba plněný uzeným masem a sýrem

Nedokrojený bochník chleba promazaný máslem plněný plátky uzeného masa, jarní cibulkou a nivou. Zabalený do alobalu a zapečený.

Chlebové placky s chutí bramboráků

Chlebové kostky zalité horkým vývarem, smíchané s česnekem, majoránkou, moukou, mlékem a vajíčky. Smažené na oleji.

Chlebové řízky

Střídky z chleba mírně rozmočené, smíchané s vejci, hladkou moukou a kořením, usmažené dozlatova.

Kedlubny dušené s párkem

Nastrouhané kedlubny podušené na cibulovém základě spolu s kolečky párků.

Knedlotousty – knedlíky s vejcem trochu jinak

Recept na “Knedloust”, tedy toust z plátků knedlíku, sýru, kečupu nebo hořčice, obalený v rozšlehaných vejcích, usmažený pěkně dozlatova na pánvi na troše rozpuštěného másla.

Kořeněná rýžová kaše

Uvařená rýže přelitá ochuceným máslem a posypaná rozdrobenými sušenkami.

Krev s kroupami

Tento pokrm podáváme na večeři spolu s čerstvým chlebem nebo na oběd s vařenými brambory.

Kuře s kuskusem

Zbylé kousky kuřecího masa smíchané s kuskusem, pokrájeným rajčetem a hráškem.

Lovecká pochoutka

Na plátky nakrájená cibule a jablka, orestovaná dozlatova, naskládaná střídavě s plátky vařených brambor a zbytků pečeného masa do zapékací misky, suroviny pak zalité vývarem a pokladené kousky másla, zapečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy