REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drůbeží maso zapečené s předvařenou zeleninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
200 g drůbežího masa (pečeného nebo vařeného)
200 g předvařené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
50 g strouhaného sýra
50 g másla
120 mlmléka
5 ksvajec
5 ksrohlíků
máslo na vymazání pečící misky
špetka muškátového květu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do změklého másla postupně zatřeme žloutky, vmícháme na kostičky nakrájené, v mléce namočené, vymačkané 3 rohlíky, na menší kousky nakrájené pečené nebo vařené kuřecí maso, předvařenou zeleninu, opepříme, osolíme, okořeníme špetkou muškátového květu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Pečící misku vymažeme máslem, vyložíme ji tenkými plátky ze 2 rohlíků, naplníme připravenou směsí, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 150-160 °C asi 40-50 minut
3. Před dopečením posypeme pokrm strouhaným sýrem.

Doporučení:

Podáváme s okurkovým salátem.

Poznámka:

Zapékaný pokrm chutná výtečně jak teplý, tak i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy