Drůbeží maso zapečené s předvařenou zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
200 g | drůbežího masa (pečeného nebo vařeného) |
200 g | předvařené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) |
50 g | strouhaného sýra |
50 g | másla |
120 ml | mléka |
5 ks | vajec |
5 ks | rohlíků |
máslo na vymazání pečící misky | |
špetka muškátového květu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do změklého másla postupně zatřeme žloutky, vmícháme na kostičky nakrájené, v mléce namočené, vymačkané 3 rohlíky, na menší kousky nakrájené pečené nebo vařené kuřecí maso, předvařenou zeleninu, opepříme, osolíme, okořeníme špetkou muškátového květu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Pečící misku vymažeme máslem, vyložíme ji tenkými plátky ze 2 rohlíků, naplníme připravenou směsí, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 150-160 °C asi 40-50 minut
3. Před dopečením posypeme pokrm strouhaným sýrem.
Podáváme s okurkovým salátem.
Poznámka:Zapékaný pokrm chutná výtečně jak teplý, tak i studený.