Další variace na slavné maďarské langoše, tento recept je na langoše usmažené z jogurtového těsta.
Ingredience:
3 kelímky | hladké mouky |
1 kelímek | jogurtu |
1 hrnek | mléka |
1 lžička | sody |
1/2 dcl | oleje |
1 ks | vejce |
1/2 ks | kostky droždí |
sůl | |
olej na smažení | |
sýr na posypání, kečup a voda s prolisovaným česnekem na potření |
Postup:
1. Nejprve si připravíme kvásek; do menší misky si dáme asi 1 dcl vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku mouky, necháme vzejít kvásek, což trvá cca 10 minut
2. Do větší mísy si připravíme mouku, sůl, sodu a přidáme vykynutý kvásek, pak přidáme jogurt, vejce, olej a zbytek mléka, promícháme, těsto se nesmí lepit, popřípadě přidáme trochu mouky a necháme kynout na teplém místě
3. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na placku a smažíme v dobře rozpáleném oleji
4. Hotové langoše pak mažeme prolisovaným česnekem rozmíchaným v troše vody, zdobíme nejlépe domácím kečupem a sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská