REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí langoše II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na slavné maďarské langoše, tento recept je na langoše usmažené z jogurtového těsta.


Ingredience:
3 kelímkyhladké mouky
1 kelímekjogurtu
1 hrnekmléka
1 lžičkasody
1/2 dcloleje
1 ksvejce
1/2 kskostky droždí
sůl
olej na smažení
sýr na posypání, kečup a voda s prolisovaným česnekem na potření

Postup:

1. Nejprve si připravíme kvásek; do menší misky si dáme asi 1 dcl vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a lžičku mouky, necháme vzejít kvásek, což trvá cca 10 minut
2. Do větší mísy si připravíme mouku, sůl, sodu a přidáme vykynutý kvásek, pak přidáme jogurt, vejce, olej a zbytek mléka, promícháme, těsto se nesmí lepit, popřípadě přidáme trochu mouky a necháme kynout na teplém místě
3. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na placku a smažíme v dobře rozpáleném oleji
4. Hotové langoše pak mažeme prolisovaným česnekem rozmíchaným v troše vody, zdobíme nejlépe domácím kečupem a sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy