REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebové placky s chutí bramboráků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebové kostky zalité horkým vývarem, smíchané s česnekem, majoránkou, moukou, mlékem a vajíčky. Smažené na oleji.


Ingredience:
1/2 ksstaršího bochníku chleba
5 ksstroužků česneku
3 ksvejce
1/2 lvývaru (zeleninový či masový)
4 lžícehladké mouky
4 lžícestrouhanky
3 lžícemajoránky
200 mlmléka
olej na smažení
mletý kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Chleba nakrájeníme na drobné kostky, zalijeme horkým vývarem a po 30 minutách vidličkou rozmělníme
2. Přidáme teplé mléko a všechny ostatní suroviny
3. Pak necháme hodinku (ale klidně i déle) odležet; těsto má mít hustší konzistenci, můžeme je tedy zahustit či naopak naředit (přidat mouku nebo mléko)
4. Ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme – pozor – soli je potřeba víc než u klasických bramboráků
5. Pak v lívanečníku nebo na pánvi na středním ohni opékáme placičky dozlatova
6. Podáváme samotné (třeba k pivu), s kysaným zelím nebo různými saláty.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy