Tento pokrm podáváme na večeři spolu s čerstvým chlebem nebo na oběd s vařenými brambory.
Ingredience:
1/2 l | vepřové nebo husí krve |
150 g | krup |
50 g | slaniny |
50 g | sádla |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
špetka majoránky | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Přebrané kroupy namočíme předem do studené vody, pak přidáme sůl a v téže vodě (do níž přešly některé nerostné soli) uvaříme, vody musí být alespoň 1/
2 l, kroupy vaříme na mírném zdroji tepla a občas potřepeme nádobou, aby se kroupy nepřipálily
2. Uvařené kroupy scedíme, zalijeme rozšlehanou a přecezenou krví, dobře promícháme
3. V hrnci osmažíme na rozškvařené slanině nebo sádle jemně nakrájenou cibuli, přidáme kroupy s krví, koření a vše v troubě zapečeme.