REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krev s kroupami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento pokrm podáváme na večeři spolu s čerstvým chlebem nebo na oběd s vařenými brambory.


Ingredience:
1/2 lvepřové nebo husí krve
150 gkrup
50 gslaniny
50 gsádla
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
špetka majoránky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Přebrané kroupy namočíme předem do studené vody, pak přidáme sůl a v téže vodě (do níž přešly některé nerostné soli) uvaříme, vody musí být alespoň 1/
2 l, kroupy vaříme na mírném zdroji tepla a občas potřepeme nádobou, aby se kroupy nepřipálily
2. Uvařené kroupy scedíme, zalijeme rozšlehanou a přecezenou krví, dobře promícháme
3. V hrnci osmažíme na rozškvařené slanině nebo sádle jemně nakrájenou cibuli, přidáme kroupy s krví, koření a vše v troubě zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy